Ugnspanerad torsk LCHF

20120921-192742.jpg
Detta recept hittade jag och vill gärna dela med mig av.
  1. köp torsk. Jag använder fryst torskfile.
  2. Blanda ett ägg med ca 1-2dl mjölk – vispa väl!
  3. Blanda ca 1dl vardera av pofiber, sesamfrön och mald fibrex
    Går lika bra med mandelmjöl eller bakepro
  4. Tillsätt salt, citronpeppar och eventuellt andra kryddor som paprika eller citrusskal
  5. Vänd den frysta fisken i äggblandningen
  6. Vänd sedan fisken i mjölblandningen
  7. Vänd återigen fisken i äggblandningen och sedan återigen i mjölblandningen
  8. Lägg fisken i en form med oljad botten
  9. Toppa med en skiva smör
    Tänk som en ostskiva!
  10. Låt ugnssteka ca 30 minuter i 200 grader tills paneringen har fått en gyllene färg
  11. Servera med hackad varm spenat och en schysst dillsås.

Enjoy!

,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s