Pasta för LCHFare

Detta recept är perfekt för de som äter lågkolhydratkost men som kanske saknar känslan att äta pasta med en härligt krämig sås. Eftersom den här pastan är gjort på färskost och ägg, innehåller den endast ett par kolhydrater / 100 g.  Detta recept har inspirerats av lchf pasta LCHF pasta.

Ingredienser (2 portioner)

4 ägg

125 g Philadelphiaost eller valfri annan färskost

0,5 dl psyllium, eller fiberhusk. Går att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker.

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggen pösigt.

Blanda i färskosten, psylliumet och salt.

Vispa sedan till en slät smet.

Låt stå i 15 minuter.

Rör om en sista gång.

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett inoljat /insmörat bakplåtspapper över.

Kavla ut smeten så den täcker plåten.

Grädda med bakplåtspappret på i mitten av ugnen i ca 10 minuter. När den är färdig känns inte smeten kladdig längre.

När smeten är färdig, ta ut den från ugnen och ta bort det översta bakplåtspappret.

Skär sedan tunna skivor, eller hur tjocka du nu vill ha dom, av pastan. Ett bra tips är att använda en pizza slicer.

Servera med en god sås. Till exempel en Carbonara, eller al Fredo sås.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s