LCHF bröd

LCHF bröd

Detta är ett recept på lättbakat och jättegott lågkolhydratsbröd. Detta bröd innehåller ca 5 g kolhydrater /100 g  (jämfört med vanligt bröd gjort på vitt mjöl som innehåller ca 35-65 g kolhydrater / 100 g). Hoppas det smakar!

Ingredienser LCHF bröd

350 g linfrön (3,5 dl)

100 g mandelmjöl (ca 1 dl)

50 g Fibrex, fiberhusk.

1 tsk bakpulver

1,5 msk brödkryddor

————————————-

50 g smält smör

1 dl creme fraiche

250 g keso

6 ägg

————————————-

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa alla torrvaror (fröna, kryddor, bakpulver och mandelmjöl) i en mixer tills det blir ett mjöl. Jag använde en vanlig stavmixer med tillhörande behållare.

Blanda sedan i smöret, creme fraichen keson och äggen och vispa allt till en smet.

Häll i en form. Jag använde en form ca 20 cm lång och 10 cm djup.

Grädda i mitten av ugnen i 60-80 minuter beroende på ugn. När det har gått 60 minuter kontrollera om brödet är färdiggräddat genom att sticka en tandpetare / ren kniv i mitten. Om den blir kladdig, grädda i ytterliggare några minuter tills brödet är fast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s